Alexander Chipotle had nogal een vreemde dag. Het opstaan was geen probleem: thee was goed, de boterhammen juist geroosterd en het beleg was adequaat. Daar lag het dus niet aan. Hij dacht een kwartier na en toen wist hij dat hij onrust had. Hij had weleens gelezen dat dit een normaal verschijnsel is bij normale mensen, maar hij was hier niet in geoefend.
Categorie: Verhalen
Verhalen zijn bedachte werkelijkheid. Maar het gaat nooit om waarheid, maar om geldigheid
Alexander Chipotle en het leed
Alexander Chipotle had vroeger leed gehad. Goed, het was lang geleden, maar hij had niet zo goed opgelet op het gymnasium en daarom deed hij er drie jaar langer over dan officieel de bedoeling was. Dat gaf hem de ruimte om zijn ontluikende ego behoorlijk ten toon te stellen. Hij dacht dat hij de baas van de school was. De rector had daar geheel andere ideeën over en daarom waren ze geen vrienden.
Twee dialogen
Twee dialogen Leopold Hobbel A: Zeg, weet jij nog van je gezond af? B: Ja, wat zal ik zeggen, ik had vanmorgen de heebie-jeebies, tenminste dat dacht ik, maar het bleek toch een ordinaire rhinitis te zijn A: Het heerst, zeggen ze. B: Wie zijn ze? A: De boze witte mannen zeggen dat het de schuld is van de niet-boze witte mannen.
De laatste dag
Alexander Chipotle had volgens zijn eigen idee een jaar lang niets belangrijks gedaan. Op oudejaarsdag besloot hij dus de wijde wereld in te trekken, omdat daar misschien allerlei belangrijke dingen te doen waren. Hij had in het afgelopen jaar wel iets gedaan natuurlijk, zoals in leven blijven, maar hij kon...
De ongelooflijke avonturen van meneer L. van Wateringen
Meneer L. van Wateringen stond gistermorgen op met een zonnig humeur. Hij stond vrijwel altijd zonnig op. Vandaag had hij weer een goed argument: hij hoefde geen pap te eten. Meneer van Wateringen had eens in zijn jeugdjaren in het ziekenhuis gelegen voor een kleine ingreep aan zijn pielemuis en daar werd hij door de nonnen gedwongen elke dag een bord roze pap te eten. Het duurde maar drie dagen, maar het was een zeer traumatiserende ervaring geweest.
De liefde van de vrouw gaat door de maag
Vroeger had je een gezegde dat de liefde van de man door de maag gaat. Daar bedoelden ze dan mee dat een goede kokkin altijd wel een acceptabele man kon vinden. Dat was niet geheel onzin. Je eet vaker in je leven dan dat je bijvoorbeeld seks hebt, om maar...