Raad van Aandacht

De Raad van Aandacht roept op tot aandacht voor Stichting Tukker & Everwijn Instituut.

Wim Bekenkamp (1952) is jurist. Was medeoprichter van de Rechtswinkel en het Advocaten­collectief. Was voorzitter van de Stadspartij Rotterdam. Had vele adviseursfuncties. Thans entrepreneur in Portugal.

Jos Bloemkolk (1950) is neerlandicus. Was zanger-tekstschrijver van de popgroep Noodweer. Was werkzaam bij Het Parool; eerst als redacteur Media, daarna als redacteur Kunst. Had al jarenlang een column in deze krant onder het pseudoniem Bob Frommé. Thans publicist voor diverse media.

Hugo Bongers (1949) is jurist en filosoof. Cultureel ambtenaar. Voorheen zakelijk directeur Stedelijk Museum Amsterdam en Museum Boijmans van Beuningen. Was secretaris Raad voor Cultuur Rotterdam. Uitgever van Puntkomma, Rotterdams cultureel tijdschrift.

Hoite Detmar (1958) is filosofisch antropoloog. Ex-directeur Research voor Beleid. Was lid van het dagelijks bestuur van Amnesty International Nederland. Thans eigenaar-directeur van Onderzoek, Statistiek, Project­management (management en beleids­onderzoek voor gemeenten).

Dorien Manting (1961) is planoloog. Sectorhoofd Verstedelijking en Mobiliteit van het Planbureau voor de Leefomgeving. Bijzonder hoogleraar Bevolkingsdynamiek en Ruimtelijke ontwikkelingen UvA.

Eric Vloeimans (1963) is trompettist. Speelt in diverse (inter)nationale formaties. Won in 2002 de Boy Edgar Prijs, de belangrijkste jazzprijs in Nederland. Kreeg in 2006 de Elly Ameling prijs. Maakte tientallen CD’s.