Natuurramp

As ik toch eens rijk was, heeft een beroemderig Neerlands zanger eens gezongen, maar toen ik dat zieteerde kreeg ik te horen dat as verbrande turf was. En dat willen we natuursgewijze niet! Want daar gaat het altegader niet over. Wij zijn nu in ons schone voor mij geleende stiefvaderland bezig met het natuurrampje van de IJslandse vulkaan.

Dat wordt heel goed voor het opwarmingsmilieu. Want dan kunnen wij weer de broekriem ophalen en de koekenzopie van de stal halen. Ik heb de voorstaande winter de schaatsijzers eerstelijks aan de voeten gebonden en het voelde als een vorst. Dat kennen wij niet in ons donker Afrika. Daar dienen wij weder maar niet ijs. En vliegen is er ook niet meer bij, want dat is slecht voor de omwereld. Fietsen, fietsen en nog maals fietsen en dan kom je ook nog iets ergens. En als Neerlanders ergens goed in zijn, dan doen zij het ook. Daar zouden wij arme zwarte mensen een voorbeeld aan kunnen nemen. Maar ikzelf werd vriendelijk tussen de schouderbladeren geklopt toen ik het gladde ijs bepotelde. Want Neerlanders zijn niet racistisch. Daar moeten we niet te min over denken. Ik wil maar zeggen dat die Eyjafjallajökull ook hier voor veel saamhorens heeft gezorgd. Want als je geen vleugels hebt, moet je niet zeuren, zeggen wij bij mijn voormalige thuis.

Rubriek(en): Missive, Taal- en LetterkundeTags:

Nog geen reactie, laat uw stem beneden horen!


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *
Name *
Email *
Website

Let wel!

Natuurlijk kunt u op dit artikel reageren. Helaas kijken wij eerst of uw reactie voldoet aan onze eigenzinnige maatstaven voor stijl en inhoud. Wij schuwen de kritiek niet, mits goed geformuleerd en onderbouwd. Ook sluiten wij een weerwoord niet uit.

Alvast bedankt.