Meerledigewoordensamenstellingenverzameling

Karel werkte als korte- en middellangetermijnstrategiecoördinator op een bredeschoolcomplex. Hij had het daar erg naar zijn zin.Hij moest bijvoorbeeld de buitenschoolseopvangactiviteitenontwerpers aansturen en dat lieten deze bovenmodaalverdieners zich graag aanleunen. De school was inderdaad heel breed.Zo waren er opleidingen voor modernevreemdetalendocenten, langeretermijnweersverwachtingsspecialisten, spoedeisendehulpverpleegkundigen, dunnelaagchromatografen, duurzaambouwenbeleidsmakers en complementairevalutasysteemontwikkelaars. Niet mis dus.

Eigenljk was hij antropoloog en hij had een tijdje gewerkt als vrouwelijkegenitaliënverminkingsonderzoeker in Burundi, maar men had het verstandig gevonden hem te vervangen door een vrouw die derdewereldproblemenethiek had gestudeerd.

Maar was hij nu echt gelukkig? Hij was geboren in een zevendedagsadventistenomgeving en dat laat zijn sporen na. Zijn vader had last van een tweedegeneratieoorlogsslachtofferprobleem en ook dat zorgde ervoor dat de gezelligheid in de ouderlijkewoningsituatie ver te zoeken was. Zijn moeder was zelden thuis. Die hield zich onledig met gebruiktekledinginzamelingsacties en het opzetten van middelgroteletterbibliotheken.

Karel ging vroeg het huis uit. Hij participeerde in een hardrockmuzikantencollectief hetgeen voornamelijk resulteerde in een middentonenperceptieverlies. Hij was ook een tijdje burgerlijkeongehoorzaamheidscampagneleider en dat leverde hem een chronischevermoeidheidssyndroom op. Toch maakte hij zijn studie af en hoewel zijn idealeschoonzoongehalte niet briljant was, kreeg hij toch verkering met een drogewittewijnliefhebster. Ze trouwden. Ze woonden nu in een nulenergiebeganegrondappartement met weinig administratievelastendruk. Ze hadden net een Afghaansewindhondenpup aangeschaft. Eigenlijk viel het allemaal best mee.

Rubriek(en): Missive, Taal- en LetterkundeTags:

Nog geen reactie, laat uw stem beneden horen!


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *
Name *
Email *
Website

Let wel!

Natuurlijk kunt u op dit artikel reageren. Helaas kijken wij eerst of uw reactie voldoet aan onze eigenzinnige maatstaven voor stijl en inhoud. Wij schuwen de kritiek niet, mits goed geformuleerd en onderbouwd. Ook sluiten wij een weerwoord niet uit.

Alvast bedankt.