Dierentuinieren

Vanwege de feiten dat ik vroegers nog op de beleefde steppenlanden met hier en daars wat boomwezens genederzet heb, bezoek ik graag een uwer prachtaardige dierenreservaten, zoals de Blijdorp en de Artis. Dagen vantevoors kan ik mij verknekelen op de dierenvreugde die mij op de beurt zal vallen.

Ik laat me kapperen en trek een schoon gemouwd hemd aan, want zo krijgen wij een onderscheiding van de dieren. En te veel om op te noemen zijn de dieren daar dan in al hun dierlijke schoonheden. Zoals de apies en de ookapies, die toch niet veel gelijkenissen hebben. Persoonlijkerwijs bemin ik veel de olifanten, want zij zwaaien zo machtig met slurven en oren, dat jij de nietigheden van de menswezens in alle poriën laat doordringen. En zo zijn er nog meer voorbeeldige dingen, zoals de prairiehondjes die heleniks geen hondjes zijn. Want die zorgen voor elkanders kroostkinderen en kijken altijd uit voor gevarens van buizerdvogels en prairiewolven die heleniks geen wolven zijn, maar jakhalzers en dat is ergerlijk genoeg. En als wij dan weer tehuis gekomen zijn, danken wij de Heer op onze blote benen dat wij onszelf kunnen voeren en dat wij niet de godshele dag bekeken worden door de tweebeners en hun schreeuwkinds. Dan kunnen wij dus veel van tevredens zijn.

Rubriek(en): Missive, Taal- en LetterkundeTags:

Nog geen reactie, laat uw stem beneden horen!


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *
Name *
Email *
Website

Let wel!

Natuurlijk kunt u op dit artikel reageren. Helaas kijken wij eerst of uw reactie voldoet aan onze eigenzinnige maatstaven voor stijl en inhoud. Wij schuwen de kritiek niet, mits goed geformuleerd en onderbouwd. Ook sluiten wij een weerwoord niet uit.

Alvast bedankt.