Bra

Na de brainstorm laveerde de Brabantse brahmaan naar huis. Wat een braspartij! De brandy had weer rijkelijk gevloeid. Ook hier had de branchevervaging toegeslagen. Hij passeerde brandwondenziekenhuis Jan de Bray. Op een brancard lag een brakend slachtoffer. Hij brabbelde wat. Dat werd voorlopig geen branieschoppen.

Hij stak de brand in een sjekkie. Brandaris, omdat die goed zwaar is. Hij kocht de Brabantse Courant. Er stond een brallerig stukje in over de theorie dat Eva Braun naar Brazilië was gevlucht. In het park speelde een brassband uit Bratislava met bravoure een Brandenburgs Concert. Daarna een werkje van Brainbox. Hij bracht een euro naar deze brave brassbandeniers. Hij aaide een Bracco Italiano, voor een brak nogal brachycephaal. Dichtbij zijn huis was een braderie. Er was een afvaardiging van het Braille-instituut uit Brazzaville, een zondagsschilder die Braque imiteerde en een boekenstalletje waar hij een bundeltje van Karel Bralleput kocht. Omdat hij niet met lege handen thuis wilde komen, kocht hij voor zijn vrouw een braamkleurige brassière. Ze was een braaf mens, die alleen iets teveel van Brad Pitt hield. Ze viel niet op brains. Hijzelf was meer het Brando-type. Ze was duidelijk blij met de bra en vandaag serveerde ze hem geen braadworst, maar een versgebakken brasem. Bravo!

Rubriek(en): Missive, Taal- en LetterkundeTags:

Nog geen reactie, laat uw stem beneden horen!


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *
Name *
Email *
Website

Let wel!

Natuurlijk kunt u op dit artikel reageren. Helaas kijken wij eerst of uw reactie voldoet aan onze eigenzinnige maatstaven voor stijl en inhoud. Wij schuwen de kritiek niet, mits goed geformuleerd en onderbouwd. Ook sluiten wij een weerwoord niet uit.

Alvast bedankt.