Assumulatie

Kopzeurens zijn we altegader wel goed, donkt mij. Dat zeg ik in mijn onschuldigheden en dat moet ook zo maar blijven, want ik ben niet zo best in mijn liefde, daar moet ook maar iets over gesproken worden en niet van ouds, want zo ben ik allang niet meer. Dat zou u ook weleens willen zeggen, maar zo wil het niet liggen, want ik sta ervoor.

En daaarom, beste kijkmensen, gaat het om iets anders, zijnders het begrip. Dat gaat u van te kijken, niet waar. Of anders wel waar, maar dat zijn de problematischheden van gisteren en daar gaat u van stuiteren of in de zin van iets anders. En daarom is de telefoonbeleving stuk en nog veel meer daar om trent. De trent heb ik veel meerders door dan ului en ondanks die. U begrijpt wel eens. Zodanig en zonder te roepen. Spreek u voor al heel duidelijk uit en van daar. Dat gaat voor baten en kosten uit, zoals het plaatselijke zegswijsheid stippeleert. De kern van de poedelhond is dat ik stevig aan het assumuleren ben in de Nederlandse burgerlijkheid. Dat doe ik niet uit mezelvers, maar omdat het moet van mevrouw Rita de Cipier en dat is maar goed ook, want anderwijs ga ik maar slamperpamperen en dat kan niet in de Nederlandse samenbeleving. Zo om mij heen zie ik vele landfanters de godshele dag te nietsen en niksen en maar bedelen dat het heel geen lieve lust heeft. Daar moet in gegrepen worden. Ikzelf hak vele kippen per dag de strot af, omdat ze bij u lekker in de kookpotten goed gaar moeten worden. Dat gaat met slagen en stoten, want de kippen willen van zichzelf fladderen en niet dood. Want als ik dat niet doe, moet weer terugvaren naar mijn oudersland en dan word ik zelf in de pan gehakt. Want bij ons hebben de generaalsmensen de grote broek aan met strepen en sterren en dan is zo’n Rita nog zo heel erg niet, want die gaat niet links en rechts, alleen maar recht door de Noordzee. Nederland is een fantastelijk land zonder armoedigheid, omdat iedereen die zijn handen uit het overhemd wil steken, dat mag. En die niet ophouden bij de sociale dienstverlening, want dan ben je een verliezer. En de dames hier zijn groot en met veel wit haar en heel welwillend voor een zwarte kippenslachter. Dus ik zit hier in mijn goede nopjes heel tevreden te zijn tussen de Nederlandse mensheid. Ik heers de plaatselijke moedertaal al heel hoorlijk, maar dat ging niet zonder wieken en wegen. Ik vind mijzelf al heel goed ingeburgerlijkt, maar het einde heb ik nog niet in het zicht. Dat komt later wel. Binnenkort ga ik kalkhoenders de kop afhakken, maar daar moet ik op studeren.
Ik ben blij dat ik hier een platforum heb gevonden voor mijn gedachtenspinnerijen.

Rubriek(en): Missive, Taal- en LetterkundeTags: ,

Nog geen reactie, laat uw stem beneden horen!


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *
Name *
Email *
Website

Let wel!

Natuurlijk kunt u op dit artikel reageren. Helaas kijken wij eerst of uw reactie voldoet aan onze eigenzinnige maatstaven voor stijl en inhoud. Wij schuwen de kritiek niet, mits goed geformuleerd en onderbouwd. Ook sluiten wij een weerwoord niet uit.

Alvast bedankt.