Mondriaan overschat?

Wij worden niet zo vaak meer geschokt. We weten dat de mensheid dom en slecht is en daar hebben we vrede mee. Maar toen we ons laatst in een gesprek lieten ontvallen dat we Mondriaan eigenlijk niks vonden, viel er in het gezelschap een stilte. ‘Dat meen je toch niet?’, begon men voorzichtig. We hadden in onze onschuld een zwaar taboe doorbroken. Welzeker menen we dat Mondriaan zwaar overschat wordt. Mondriaan is heel erg saai. Hoe mensen van een Mondriaan opgewonden kunnen raken zonder Viagra te slikken, is ons een raadsel. De gemiddelde theedoek straalt meer erotiek uit. Mondriaan streefde naar een pure kunst die zo ver mogelijk van de natuur afstond. Doe dan helemaal niks! De vader van Mondriaan heette Calvijn en zijn moeder Esoteria en daar krijg je rare kinderen van. Raban, raban, raban. En dan gaat hij naar Amerika en daar leert hij de jazz kennen. Een normaal mens raakt daardoor aan de drank of drugs, maar hij gaat er blokjes door schilderen. Op zichzelf origineel, maar het resulteert wel in benauwend onswingende schilderijen. Hij maakt geen Boogie-Woogies, maar klompendansen.

U weet het nu van Mondriaan. U weet nu wat u moet zeggen op een saai intellectueel feestje. Probeer nu zelf eens te bedenken waarom Van Gogh niet deugt.

Rubriek(en): De Mens, MissiveTags: ,

Nog geen reactie, laat uw stem beneden horen!


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *
Name *
Email *
Website

Let wel!

Natuurlijk kunt u op dit artikel reageren. Helaas kijken wij eerst of uw reactie voldoet aan onze eigenzinnige maatstaven voor stijl en inhoud. Wij schuwen de kritiek niet, mits goed geformuleerd en onderbouwd. Ook sluiten wij een weerwoord niet uit.

Alvast bedankt.