Kaal kan

Vroeger gold kaalheid als een schande. Bladen als de Wereldkroniek hadden achterin tal van advertenties, waarin tal van middelen aangeprezen werden die haaruitval moesten tegengaan. Als die middelen niet hielpen (en die hielpen nooit), kon overgegaan worden tot het aanschaffen van een toupet, die de suggestie moest geven dat de drager nog een jeugdig persoon was die zowel zijn haren als zijn wilde streken nog had. Ook het zogenaamde strategische kammen was bij kalenden zeer in trek. Het waren de jaren zestig. Meer haar betekende toen meer mens. Kaalheid betekende ouderdom en ouderdom betekende minder sex appeal, een reeds lang uitgestorven term, die gewoon aantrekkingskracht betekende.

De langharigen van toen werden ouder en een aantal van hen kaal. De rest ging weer naar de kapper. De twintigers van toen zijn de vijftigers van nu en hebben inmiddels de macht gegrepen. In hun jeugd hadden zij vrouwen en homoseksuelen bevrijd en nu moest de kale man bevrijd worden. Beweerd werd dat kaalhoofdigheid kwam door een grote hoeveelheid testosteron, hetzelfde hormoon dat mannen tot mannen maakt. Minder haar betekent dus meer man.

Vrouwen willen tegenwoordig echte mannen met een zacht plekje. Een kale man is dus ideaal. Een potent type, maar hij lijkt zich gemakkelijk de hersens te laten inslaan. Waar vroeger fabrikanten goud verdienden met de verkoop van haargroeimiddelen en toupetten, worden hun zakken nu gevuld met het aan de man brengen van steeds gladder scherende mesjes. Waar vroeger de haarmatig minder bedeelde man zijn schaamte met hoed of muts probeerde te verbergen, steekt hij nu fier zijn kale eikel omhoog. Net zoals vroeger komt er tegenwoordig weer veel valsheid in beharing voor. De van nature kale man is niet meer te onderscheiden van de kunstmatig kale man. We hebben het hier niet over skinheads, want die zijn wel te herkennen aan hun andere parafernalia. Maar dames, kijkt alstublieft uit! De pik op pootjes die u in de singlebar oppikt kan een modern equivalent zijn van een toupetdrager. Is trouwens Pim Fortuyn wel echt kaal?

Rubriek(en): De Mens, MissiveTags: ,

Nog geen reactie, laat uw stem beneden horen!


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *
Name *
Email *
Website

Let wel!

Natuurlijk kunt u op dit artikel reageren. Helaas kijken wij eerst of uw reactie voldoet aan onze eigenzinnige maatstaven voor stijl en inhoud. Wij schuwen de kritiek niet, mits goed geformuleerd en onderbouwd. Ook sluiten wij een weerwoord niet uit.

Alvast bedankt.