Hoe maakt u indruk met uw inzicht

In onze leergang ‘Hoe pretenderen we een interessant mens te zijn zonder veel moeite’ hebben we vandaag weer een fijne tip voor u. Hij werkt goed op feestjes en niet te rumoerige café’s. Begin een gesprek met een willekeurig iemand over een willekeurig onderwerp. Kijk na vijf minuten de ander onderzoekend aan, glimlach en zeg: ‘Je hebt jezelf goed onder controle, maar innerlijk ben je toch nog wat onzeker. Je bent er niet altijd zeker van dat je de juiste beslissingen neemt. Je hebt er duidelijk behoefte aan dat mensen je aardig vinden. Je bent wat ijdeler dan je je voordoet. Het zou je goed doen als je je onbenutte kwaliteiten wat meer gebruikt. Kritisch ben je zeker, niet alleen op anderen, maar ook op jezelf. Je neemt niet iets zomaar van anderen aan. Je hebt een paar zwakheden, maar die weet je aardig te compenseren met de dingen waarin je sterk bent. Je gaat graag met mensen om, hoewel er momenten zijn dat je niet precies weet wat je aan anderen hebt. Soms trek je terug in jezelf. Dat komt omdat je afwisseling houdt, je houdt niet van sleur. Je hebt er een hekel aan als je beperkt wordt in je handelingen. Je wordt door je omgeving niet altijd op waarde geschat. Ook als je je bij vreemden op je gemak voelt, geef je je niet gelijk bloot. Voor je échte vrienden sta je altijd klaar, als het binnen je mogelijkheden ligt. Je bent duidelijk geen doorsnee mens.’

De aangesprokene staat verbluft over uw diep inzicht. Zo goed hebben ze het nog nooit door iemand horen formuleren. Vooral als u uw platheden vooraf laat gaan door een aardige handeling, is het effect groot. Zeg bijvoorbeeld dat je iemands hand even wilt vasthouden. Bij toestemming sluit je je ogen en suggereer je een lichte trance. Het maakt ook veel indruk als je met beide handen iemands hoofd beetpakt. Een andere mogelijkheid is om, voordat u voorgaande tekst te berde brengt, wat vragen te stellen over iemands lievelingskleur, -dier, -plant. Bedenk zelf iets moois. Geef de tekst een persoonlijk tintje. Gevorderden kunnen wat moeilijker onderwerpen bespreken, zoals seksuele voorkeuren, maar eenvoud blijft het beste. Een subtiele variant is om deze hele truc uit te leggen. Gewoon belangstellend zijn is altijd nog mogelijk.

Rubriek(en): De Mens, MissiveTags: ,

Nog geen reactie, laat uw stem beneden horen!


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *
Name *
Email *
Website

Let wel!

Natuurlijk kunt u op dit artikel reageren. Helaas kijken wij eerst of uw reactie voldoet aan onze eigenzinnige maatstaven voor stijl en inhoud. Wij schuwen de kritiek niet, mits goed geformuleerd en onderbouwd. Ook sluiten wij een weerwoord niet uit.

Alvast bedankt.