Handicaps

Wij zagen op de Belgische tv dat ze in dat land van plan zijn om autisten (hier in Nederland zeggen we tegenwoordig: mensen met stoornissen in het autistische spectrum) te laten werken in de IT-sector. Door hun vermogen tot concentratie zouden ze erg geschikt zijn voor programmeren.

Dit vinden wij een briljant idee. En het vraagt zeker om navolging. Zo zijn dwergen erg geschikt voor het kweken van bonsaiboompjes. Met hun kleine vingertjes kunnen ze uitstekend boompjes mutileren. Mensen met chronische vermoeidheid zijn ideaal om matrassen te testen. Mensen die geheel doof zijn, kunnen zonder problemen met drilboren werken, want ze kunnen niet nog dover worden. Er zijn mogelijkheden zat voor de gehandicapte medemens. Misschien kent u hem wel: “Meneer, mag Jantje buiten spelen?” “Maar jongens, jullie weten toch wel dat Jantje geen armpjes, beentjes en geen romp heeft.” “We zijn onze voetbal kwijt, meneer!” We bedoelen maar. Als een dislect een gebruiksaanwijzing begrijpt, heeft de ontwerper ervan zijn taak goed gedaan.

Bedenkt u nu zelf mooie taken voor Downers, ADHD’ers en eenbenigen.

Rubriek(en): De MensTags:

Nog geen reactie, laat uw stem beneden horen!


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *
Name *
Email *
Website

Let wel!

Natuurlijk kunt u op dit artikel reageren. Helaas kijken wij eerst of uw reactie voldoet aan onze eigenzinnige maatstaven voor stijl en inhoud. Wij schuwen de kritiek niet, mits goed geformuleerd en onderbouwd. Ook sluiten wij een weerwoord niet uit.

Alvast bedankt.