Bewust Dikke Mannen

Fysiek zijn er vele soorten dikke mannen: mannen met plofkonten, varkenskoppen, bierbuiken, speknekken, olifantspoten en gecombineerde typen. Maar psychisch zijn er twee hoofdtypen. De Bewust Dikke Man en de Onbewust Dikke Man.

De laatste wordt het best vertegenwoordigd door Obelix, die altijd blijft ontkennen dat hij dik is. Misschien een tikkeltje te zwaar, maar dik, nou nee. De Bewust Dikke Man weet dat hij dikker is dan wat esthetisch vigeert. Hij weet dat hij een grotere kans heeft op storende kwalen dan zijn slankere medebroeders, maar hij lacht zich een hartverzakking om hun pogingen dat te blijven. Natuurlijk, hij heeft hard gewerkt om zijn postuur te bereiken, maar uiteindelijk kan hij op zijn lauweren gaan rusten.

De slanke man is nooit klaar. Hij moet joggen, trimmen en op fitness, duidelijk activiteiten die uit het buitenland komen. Hij smeert Halvarine op zijn vezelrijke Vitacorn-boterham en doet daar bovenop een schrapje Slankie. Hij consumeert een vreselijk idioom. Hij mag niet teveel alcohol nuttigen en waarschijnlijk is hij met roken gestopt.

De BDM heeft met een dieet van eieren met spek, roomsausen en veel alcoholische versnaperingen een lichaam opgebouwd waar je niet meer omheen kunt. Hij heeft een bepaald niveau bereikt en voor de rest is het een kwestie van bijhouden. Hij heeft nu tijd voor allerlei geestelijke genoegens, zoals het ledigen van flessen spiritualiën met sympathieke personen. Hij is verheven boven de waan van de dag en bekijkt met geamuseerdheid het gekrioel van zijn minder bedeelde medemens. Hij hoeft niet in reïncarnatie te geloven want hij is volmaakt gecarneerd. Hij weet dat hij het hoogst bereikbare gehaald heeft en is daar volmaakt gelukkig mee.

Het zal duidelijk zijn dat dit stadium alleen bereikt kan worden door iemand met een vrije en gezonde geest. Hij heeft medelijden met de Onbewust Dikke Man, want dik worden is niet zo moeilijk, maar slim worden wel. Verder houdt de BDM van bontjassen, hoeden en wandelstokken. Zijn hobby’s zijn tapdansen, lezen en tuinieren.

Rubriek(en): De Mens, MissiveTags:

Nog geen reactie, laat uw stem beneden horen!


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *
Name *
Email *
Website

Let wel!

Natuurlijk kunt u op dit artikel reageren. Helaas kijken wij eerst of uw reactie voldoet aan onze eigenzinnige maatstaven voor stijl en inhoud. Wij schuwen de kritiek niet, mits goed geformuleerd en onderbouwd. Ook sluiten wij een weerwoord niet uit.

Alvast bedankt.