Asjtarte

De Hoge Raad heeft onlangs besloten dat Leen van Dijke niet vervolgd wordt wegens discriminatie. Hij vergeleek homoseksuelen met dieven. Een lagere rechtbank veroordeelde hem. De Hoge Raad besloot dat zijn uitspraken geen strafbare discriminatie inhielden, omdat hij dat zei vanuit zijn geloof.

Fijn.

Eindelijk kan ik uit het closet komen. Ik aanbid al jaren in het geheim Asjtarte, de godin van de liefde, het moederschap en de vruchtbaarheid. Zij werd al wijd en zijd vereerd toen Jahweh nog een plaatselijk godje was, die alleen maar door geweld zijn marginale positie kon handhaven. Niet dat Asjtarte nou zo’n lieverdje is.

Toen Gilgamesj, de grote Mesopotamische held, haar liefde versmaadde, zond zij een stier die het land verwoestte. Enkidoe, de vriend van Gilgamesj, versloeg de stier en hij beledigde Asjtarte. Dit moest hij met de dood bekopen.

Maar voor de rest is het een schat. Op gegeven moment krijgt ze vreselijk medelijden met de mensen die in de onderwereld opgesloten zitten. Gaat ze ze opzoeken. Wordt ze zelf gevangen gehouden door de baas van de onderwereld, de godin Eresjkigal, nota bene haar eigen zus. In de bovenwereld gaat het dan ontstellend mis: Asjtarte weg=liefde weg=geen voortplanting. Mens en dier beginnen uit te sterven. Gelukkig komt alles toch nog goed, anders zouden wij er niet geweest zijn.

Asjtarte is geen obscuur godinnetje: ze is ook Afrodite en Venus, namen die u wat bekender in de oren klinken. Maar in de gedaante van deze liefdesgodinnen moest ze toen al inbinden. Haar functie als moedergodin raakte bij velen in vergetelheid, maar in kleine kring bleef ze vereerd. De opkomst van de god van de christenen, in feite gewoon de Jahweh van de joden die een nieuw pr-team had aangenomen, gaf haar de genadeklap. De joden en de christenen hebben Asjtarte altijd verguisd, omdat hun preutsheid en bekrompenheid haar passie niet konden verdragen. Bang voor de wellust in zichzelf, verboden ze die ook voor anderen. Het feit dat de rooms-katholieke kerk zijn priesters nog steeds verbiedt om lichamelijk met vrouwen om te gaan is toch niet anders te duiden als een vorm van angst. Zowel het jodendom als het christendom zijn typische mannengodsdiensten, agressief en hiërarchisch. De bijbelse god is een macho, een machtswellustige en psychisch platte figuur.

Asjtarte is verslagen, maar niet dood. Haar aanhangers vereren haar nog steeds en wij zullen ons gaan manifesteren.

Er moet eens een eind komen aan de macht van al die testosterongoden. Ze zijn zo saai, kil en onsubtiel als een gemiddelde man. Asjtarte is veel leuker. Ze is warm, interessant en houdt van seks. De Commissie Gelijke Behandeling stelde laatst dat de gelijke behandeling van mensen met een bepaald geloof van een hogere orde is dan een kledingvoorschrift. Het ging hier om het dragen van een hoofddoek door een hulpgriffier. Dit wordt interessant, omdat Asjtarte ons gebiedt bij rechtspraak onze borsten te ontbloten. Binnenkort ga ik solliciteren.

Rubriek(en): De Mens, MissiveTags: ,

Nog geen reactie, laat uw stem beneden horen!


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *
Name *
Email *
Website

Let wel!

Natuurlijk kunt u op dit artikel reageren. Helaas kijken wij eerst of uw reactie voldoet aan onze eigenzinnige maatstaven voor stijl en inhoud. Wij schuwen de kritiek niet, mits goed geformuleerd en onderbouwd. Ook sluiten wij een weerwoord niet uit.

Alvast bedankt.