Witlof met hazelnoot

Ik ben dol op supermarkten. Op een relatief klein oppervlak duizenden producten, waarvan er een aantal potentieel in lekker eten verwerkt kunnen worden. Vergeleken bij bijvoorbeeld België en Frankrijk zijn onze Nederlandse supers helaas erg klein, zodat je toch gedwongen wordt naar alternatieven te kijken voor nog meer variatie. Laatst bij de Gimselsuper geweest. Allemaal ontzettend verantwoorde producten, verkocht en gekocht door ontzettend verantwoorde mensen. Ik zette snel mijn zonnebril op en trok mijn kraag wat op. Ik stuitte op een schap met notenpasta’s en kocht een pot hazelnootpasta. Thuis zette ik de pot in een kast en vergat hem een paar maanden. Toen ik hem weer ontdekte, dreef er een dikke laag olie bovenop en de rest had de consistentie van uithardende specie. Dat komt natuurlijk omdat ze geen stofje willen toevoegen dat het smeerbaar houdt, maar dat zal wel niet gezond wezen. Enig geklooi met een staafmixer hielp.
Op een boterham viel het tegen, maar dat kan aan mij liggen. Later kreeg ik een beter idee. Ik roerbakte gesneden witlof zonder stronkje, voegde daar een beetje gembersiroop bij en een lepel hazelnotenpasta. Ik maakte het af met lichte sojasaus. Het resultaat was verbluffend. Een gouden combinatie. Alleen was het een beetje klef, dus de volgende keer neem ik zelfgemalen hazelnoten, die ik van tevoren even rooster.
De rest van de pot hazelnotenpasta raak ik wel kwijt in gebak.

Kooktip

Ook andere noten, zoals cashewnoten en paranoten zijn erg geschikt om groenten op te vrolijken. Altijd even roosteren, dat komt de smaak ten goede.

Rubriek(en): Koken, MissiveTags: ,

Nog geen reactie, laat uw stem beneden horen!


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *
Name *
Email *
Website

Let wel!

Natuurlijk kunt u op dit artikel reageren. Helaas kijken wij eerst of uw reactie voldoet aan onze eigenzinnige maatstaven voor stijl en inhoud. Wij schuwen de kritiek niet, mits goed geformuleerd en onderbouwd. Ook sluiten wij een weerwoord niet uit.

Alvast bedankt.