Na de kaasfondue

Onlangs had ik een vriendin op de kaasfondue uitgenodigd. Ze had een fysiek harde dag achter de rug en daarom had ik voor alle zekerheid maar twee stokbroden ingeslagen. Maar er ging toch maar één brood op. Wat moest ik dus doen met het overgebleven stokbrood? Uiteraard kun je de meeuwen er altijd nog gelukkig mee maken
Het stokbrood oppiepen in de oven. Even natmaken, maar niet te nat zoals Jip en Janneke deden in de verhaaltjes van Annie M.G. Schmidt. Het brood wilde niet meer droog worden en zelfs de vogels lustten het niet meer, nadat ze uren gewacht hadden totdat het brood droog zou worden. Dit verhaaltje heb ik altijd onthouden. Het zal mij dus niet meer overkomen dat ik de kraan vol op het brood zal zetten. Dus met beleid bevochtigen. Het brood beleggen met bijvoorbeeld (rauwe) ham en kaas. Even de kaas laten smelten, dan is het brood meestal ook weer smakelijk. En dan – grote truc – een schepje aardbeienconfiture erop. Een andere jam mag natuurlijk ook. Ziehier een smakelijke restverwerking.

Rubriek(en): Koken, MissiveTags: ,

Nog geen reactie, laat uw stem beneden horen!


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *
Name *
Email *
Website

Let wel!

Natuurlijk kunt u op dit artikel reageren. Helaas kijken wij eerst of uw reactie voldoet aan onze eigenzinnige maatstaven voor stijl en inhoud. Wij schuwen de kritiek niet, mits goed geformuleerd en onderbouwd. Ook sluiten wij een weerwoord niet uit.

Alvast bedankt.