Krentenbol met vruchtenstroop

Ik heb me laten vertellen dat er in Rotterdam 60.000 meeuwen zouden leven. Een aantal vliegen regelmatig met hongerige blikken achter mijn huis. Je doet ze een groot plezier met oud brood. Een oude droge krentenbol is natuurlijk een culinair festijn. Dankbetuigingen in de vorm van hard krijsen zullen je ten deel vallen. Je krijgt een goed gevoel van zoveel blijdschap. Maar helaas: er was voor de lunch niet zoveel meer in huis en er was alleen nog maar een uitgedroogde krentenbol.

Doorsnijden en dan roosteren in de broodrooster bleek een heel goed idee en daarna besmeren met een vruchtenstroop. Wanneer de bolle kant van de krentenbol niet goed mocht passen in de broodrooster, snijd je een heel klein stukje er af. Zelf heb ik de bol besmeerd met appelstroop omdat appelstroop zoveel ijzer zou bevatten, maar dat bleek een misvatting te zijn. Appelstroop werd vroeger in ijzeren potten gekookt en deze bevatten veel ijzer die ze aan de stroop afgaven. Als er extra ijzer in appelstroop zit, is die er door de fabrikant aan toegevoegd.

Sponsored Content

Een andere vruchtenstroop kan natuurlijk ook: 7-vruchtenstroop van Frutesse vind ik erg lekker.

Rubriek(en): Koken, MissiveTags: ,

Nog geen reactie, laat uw stem beneden horen!


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *
Name *
Email *
Website

Let wel!

Natuurlijk kunt u op dit artikel reageren. Helaas kijken wij eerst of uw reactie voldoet aan onze eigenzinnige maatstaven voor stijl en inhoud. Wij schuwen de kritiek niet, mits goed geformuleerd en onderbouwd. Ook sluiten wij een weerwoord niet uit.

Alvast bedankt.