Kaasfondue met kriekbier

Wat mij altijd verbaast, zijn de modes in de keuken. Het is volstrekt niet erg als er nieuwe producten gebruikt worden, maar het schijnt dat sommige dingen ineens ‘echt niet meer kunnen’. In de jaren zestig was rosé erg populair, toen een tijdje niet en nu ‘mag’ het weer. Een tijdje geleden moesten de primeurs uit de gehele wereld vandaan gesleept worden en nu dient een zichzelf respecterende kok alleen nog ingrediënten uit eigen streek te gebruiken. In de jaren negentig moest ineens overal koriander in en vijf jaar geleden mocht je blij zijn als ergens geen basilicum in zat. We hebben de pestopest maar ternauwernood overleefd.

Ik hoorde laatst fluisteren dat de kaasfondue ‘weer helemaal terug is’. Ik wist niet dat hij weggeweest was. Hier een wat ongebruikelijke kaasfondue, met kriekbier, maar ik weet niet zeker of dat al of nog mag. Voor twee personen. Doe 200 ml kriekbier in een pannetje en verwarm tot iets onder kookpunt. Voeg 300 gram gemalen belegen kaas toe en roer tot alle kaas gesmolten is. Een eetlepel maïzena met wat koud water of bier losroeren en toevoegen aan de kaasmassa. Vlak voor serveren naar willekeur peterselie er door roeren. Serveren met Turks brood.

Kooktip

In plaats van brood zijn nieuwe aardappels ook zeer geschikt om mee te dopen. En als u het echt niet kunt laten (maar zeg niet dat u het van mij hebt, een reputatie is zo verziekt) zijn rauwe groenten ook een mogelijkheid.

Rubriek(en): Koken, MissiveTags: ,

Nog geen reactie, laat uw stem beneden horen!


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *
Name *
Email *
Website

Let wel!

Natuurlijk kunt u op dit artikel reageren. Helaas kijken wij eerst of uw reactie voldoet aan onze eigenzinnige maatstaven voor stijl en inhoud. Wij schuwen de kritiek niet, mits goed geformuleerd en onderbouwd. Ook sluiten wij een weerwoord niet uit.

Alvast bedankt.