Groenten in kokosmelk

De directeurmevrouw van deze webzijde vroeg mij een receptuur uit mijn vadersland. En daar wil ik welzeker volgraagte aan antwoorden, want in mijn schone vadersland maken wij van allerlei lekkertandende kooksels, zoals het bij u zo wijdzijds bekende broodje aap. Dus daar geef ik geen receptuur van, want dat zult u kunnen vinden in uw eigen kookboekerijen. Maar daarvoor in de plek een groentenkooksel met kokosmelk en dat is ook heel erg lekkers.

U neemt een kookpot met beetje gepekeld water en daarin kookt u drie handjes gestukte aardappel, twee handjes bloemkoolbloempjes, twee handjes doperwten, twee handjes sperziebonen en een gestukte peenwortel tot garens toe. In een andere kookpot bakt u een gestukte ui in de olie, dan doet u er een paplepel geelwortel en een paplepel komijnpoeder bij en even zachtaardig laten bakken. Blik kokosmelk in de pan zonder blik, groenten erbij zonder water en even door laten kokerellen. Afserveren met verse koriander. Wij peuzelen het op met stukjes pannekoek zonder bestekdingen, want bij ons is afwaswater erg zeldzaam. Ook de Witte Paters zaten vroeger hun handen af te likken, want dat vond Jezus niet erg.

Rubriek(en): Koken, MissiveTags: , ,

Nog geen reactie, laat uw stem beneden horen!


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *
Name *
Email *
Website

Let wel!

Natuurlijk kunt u op dit artikel reageren. Helaas kijken wij eerst of uw reactie voldoet aan onze eigenzinnige maatstaven voor stijl en inhoud. Wij schuwen de kritiek niet, mits goed geformuleerd en onderbouwd. Ook sluiten wij een weerwoord niet uit.

Alvast bedankt.