Waarom Kerstmis

Omdat Kerstmis dit jaar een week voor Nieuwjaar valt, moet u weten dat dat vroeger helemaal niet het geval was. In het Oosten viel het een week erna, want daar vierden ze geen Driekoningen omdat ze zelf al uit het oosten kwamen, maar dat mocht niet meer van Keizer Justinianus. Dus daarom maar op 25 december, vanwege dat ze lang geleden niet wisten wat de kortste dag was, want daar had het mee te maken. En toen hadden ze ook vier kerstdagen en later drie en omdat Pruisen naderhand de baas was en Pruisers niet zo van feesten hielden omdat ze dan niet mochten vechten en ze dat toch graag wilden, werden het er maar twee. En de kerstboom is er ook pas sinds 1900, want toen hadden ze de kerstballen uitgevonden. En die piek komt van de aangeschoten St. Stefanus.

In Amerika hebben ze St. Nicolaas met een Scandinavisch aardmannetje gekruist en toen kregen ze de Kerstman. En daarom gaat hij met een rendier, want in Scandinavië hebben ze geen paarden. En de ster van Bethlehem was gewoon een komeet. En het kerststalletje is omdat ze toen niet konden lezen en het dan beter begrepen en dat St. Franciscus dat heeft uitgevonden is helemaal niet waar. Tot Pasen.

Rubriek(en): Doortje de Vries, MissiveTags:

Nog geen reactie, laat uw stem beneden horen!


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *
Name *
Email *
Website

Let wel!

Natuurlijk kunt u op dit artikel reageren. Helaas kijken wij eerst of uw reactie voldoet aan onze eigenzinnige maatstaven voor stijl en inhoud. Wij schuwen de kritiek niet, mits goed geformuleerd en onderbouwd. Ook sluiten wij een weerwoord niet uit.

Alvast bedankt.