Verliefd

Wat is nou verliefd?! Dat zegt mijn vriendin die haar onderkant niet van haar bovenkant kan onderscheiden. Zij denkt dat haar hormonen haar de waarheid vertellen, maar daar heb ik zelf geen last van.

Nou ben ik de vorige dag nog verliefd geweest op het hulpje van de groenteboer, maar dat was alleen op zijn ogen. En misschien ook op zijn kontje. Maar zodra hij zijn redelijk aanbiddelijke mondje opendeed, kwam daar alleen maar narigheid uit. Als hij gezegd had: “Prachtige vrouw, zoudt u te gelegener tijd eventueel met mij de sponde willen delen, opdat ons huidige geluk zich ten volle kan vermeerderen,” dan had ik mij gaarne in zijn genetisch gekleurde armen gestort. Maar hij stamelde zoiets als: “Mag het een onsje meer zijn,” en daar heb ik altijd al een hekel aan gehad. Weg verliefdheid. Mijn vriendin gaat altijd slechte gedichten schrijven als ze verliefd is. Als ze niet verliefd is, schrijft ze ook slechte gedichten, maar ze denkt dat haar verliefdheid haar doet stralen en dat denk ik dus nooit. Mijn vader zegt dat je alleen maar goede poëzie kan schrijven als je een redelijke afstand hebt van het onderwerp en volgens mijn moeder lijk ik teveel op hem en dus ben ik het met hem eens. Van onderen ben ik vaak verliefd en van boven zelden. De volgende keer over het betere beffen.

Rubriek(en): Doortje de Vries, MissiveTags: ,

Nog geen reactie, laat uw stem beneden horen!


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *
Name *
Email *
Website

Let wel!

Natuurlijk kunt u op dit artikel reageren. Helaas kijken wij eerst of uw reactie voldoet aan onze eigenzinnige maatstaven voor stijl en inhoud. Wij schuwen de kritiek niet, mits goed geformuleerd en onderbouwd. Ook sluiten wij een weerwoord niet uit.

Alvast bedankt.