Twee paspoorten

Ik ben zeer jaloers op Ahmed Aboutaleb en Nebahat Albayrak. Die hebben twee nationaliteiten, terwijl ik en Geert Wilders er maar één hebben. Dat vind ik erg oneerlijk en Geert vindt dat ook. Er wordt tegenwoordig zoveel van je identiteit gevraagd dat je tenminste twee paspoorten moet hebben om dat allemaal een plek te geven. Alleen een Nederlands staatsburgerschap is toch wat karig. Dus ik overweeg nu een IJslands paspoort aan te vragen, want dat lijkt me een aardig democratisch land met aardige mensen, die nooit een oorlog beginnen en ze maken mooie muziek. Ik hoef er niet heen, maar ik wil alleen een paspoort, vanwege mijn identiteit. Geert zou bijvoorbeeld een Oostenrijks paspoort kunnen aanvragen, want die zijn wel bekend met zijn ideeën. Als ik geen IJs kan worden, dan wil ik wel Tasmaniër worden of Paaseilander, want daar zijn er vast heel weinig van.

P.S. Katholieken hebben eigenlijk altijd al twee nationaliteiten gehad, want die moeten gehoorzamen aan de baas van Vaticaanstad.

P.P.S. Als je als Marokkaan naar Turkije verhuist en je daar laat naturaliseren en dan hetzelfde doet in Argentinië en dan weer naar Nederland gaat, dan heb je vier paspoorten. Misschien iets voor het Guinness recordboek.

Rubriek(en): Doortje de Vries, MissiveTags: ,

Nog geen reactie, laat uw stem beneden horen!


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *
Name *
Email *
Website

Let wel!

Natuurlijk kunt u op dit artikel reageren. Helaas kijken wij eerst of uw reactie voldoet aan onze eigenzinnige maatstaven voor stijl en inhoud. Wij schuwen de kritiek niet, mits goed geformuleerd en onderbouwd. Ook sluiten wij een weerwoord niet uit.

Alvast bedankt.