Muziek

Nu hou ik van allerlei soorten muziek, maar dat schijnt niet goed te zijn want dan zou ik vaker zelfmoordgedachten hebben dan de jongens en meiden die alleen van de top 40 houden. En ik heb nog nooit aan zelfmoord gedacht, zelfs niet toen ik mijn poes naar de poezenhemel moest sturen omdat ze zo oud was geworden dat ze door d’r eigen poezenpootjes zakte.

Want er is nu een professor in de popmuziek die dat heeft uitgezocht. En dat had ik hem zo ook wel kunnen vertellen, want de muziek in de top 40 wordt door de meeste mensen mooi gevonden en die doen niet aan zelfmoordgedachten, want daar zijn het de meeste mensen voor. Als ik zelf van de top 40 zou houden, dan zou ik wel zelfmoord willen plegen, want dat lijkt me heel erg. Maar dat schijnt ook voor spinazie te gelden. Die mensen hebben daar natuurlijk geen last van omdat ze in een grote groep zitten en dat vinden ze dan leuk en daar heb ik weer geen last van. Het schijnt dat als je van heavy-metal houdt je je vaak erg naar voelt, maar dat naar voelen was er natuurlijk eerst en dan ga je vanzelf naar nare muziek luisteren, want die begrijpt je tenminste. En ik heb laatst voor de lol eens in de bijbel gelezen en als je daar blij van wordt, moet je nodig eens naar een therapeut, want dat is alleen maar moord en doodslag, dus die dingen liggen ingewikkeld. En mijn vader heeft een CD van Billy Holiday, dat is een dode zwarte mevrouw die heel veel ellende heeft meegemaakt zegt mijn vader en daar zingt ze dan over. Over dat haar man een klootzak is en dat ze toch van hem houdt. Dat is natuurlijk belachelijk, maar dat geeft niet, want ze zingt heel mooi. En dat ze vroeger in Amerika zwarte mensen ophingen alleen maar omdat ze zwart waren en dat is dan raar fruit. En die tekst is gewoon door een joodse meneer geschreven die niet zwart was en ook niet de oorlog had meegemaakt. En die CD draai ik heel vaak, terwijl ik niet zwart ben en ook niet joods en als ik het wel was had ik het misschien niet mooi gevonden. Want dat weet je maar nooit. Want zoals Michael Jackson is toch verder niemand en toch schijnen er mensen te zijn die hem leuk vinden. Want ik hou meer van droevige muziek dan van vrolijke muziek terwijl ik zelf helemaal niet droevig van aard ben. Dat heb ik van mijn vader zegt mijn moeder, die zelf niet zo vrolijk is maar wel op salsales zit. Dus misschien zijn die jongens en meiden van de top 40 helemaal niet gelukkig, maar dat hebben ze niet door omdat ze daar te dom voor zijn. En dat is maar goed ook, want wat niet weet ook niet deert. En ik heb een vriend en die houdt van Marilyn Manson, omdat hij daar zo ongelooflijk om moet lachen. Dus ik bedoel maar.

Rubriek(en): Doortje de Vries, MissiveTags: ,

Nog geen reactie, laat uw stem beneden horen!


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *
Name *
Email *
Website

Let wel!

Natuurlijk kunt u op dit artikel reageren. Helaas kijken wij eerst of uw reactie voldoet aan onze eigenzinnige maatstaven voor stijl en inhoud. Wij schuwen de kritiek niet, mits goed geformuleerd en onderbouwd. Ook sluiten wij een weerwoord niet uit.

Alvast bedankt.