Iedereen hetzelfde

Wij gingen vroeger met mijn ouders wel eens naar een naturistencamping in Zuid-Frankrijk. Ik vond het geheel normaal dat alle volwassenen daar in hun nakie rondliepen. Wijzelf mochten dat overigens maar een uurtje per dag, anders zouden we totaal verbranden. Het leuke daar was de ijscoman die een keer per dag langskwam en die had natuurlijk al zijn kleren aan.

En die man schaamde zich eigenlijk dood, want hij liep daar voor paal, hetzelfde als ik naar de opera in mijn blootje zou gaan. Ik houd wel van opvallen, maar er zijn grenzen. Bovendien schijnt het verboden te zijn. En met niks aan in een cel zitten lijkt me ook geen pretje. Ik ben eens naar een schoolfeest gegaan met een overall aan. Daaronder had ik niks, dus dat was dubbele pret. Toen de Chinese ambassadeur op bezoek was bij koningin Wilhelmina, dronk hij uit het vingerkommetje, dat bedoeld was om de vingers te reinigen. Toen de koningin dat zag, dronk zij ook uit haar kommetje. Die man hoefde zich dus niet te schamen. Voor de rest schijnt het een kreng geweest te zijn, maar dit vond ik wel sympathiek. Als we allemaal hetzelfde doen, hoeft niemand zich te schamen.

Voor de rest nog een tip: elke keer dat we het hebben over die Noorse massamoordenaar Breivik, moeten we erbij zeggen dat hij een bewonderaar van Geert Wilders is. Dat heet framen. Daar is Geert zelf ook erg goed in.

Rubriek(en): Doortje de Vries, MissiveTags: ,

Nog geen reactie, laat uw stem beneden horen!


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *
Name *
Email *
Website

Let wel!

Natuurlijk kunt u op dit artikel reageren. Helaas kijken wij eerst of uw reactie voldoet aan onze eigenzinnige maatstaven voor stijl en inhoud. Wij schuwen de kritiek niet, mits goed geformuleerd en onderbouwd. Ook sluiten wij een weerwoord niet uit.

Alvast bedankt.