Et cum spiritu tuo

Ik ben zelf nooit zo spiritueel geweest, hoewel ik wel eens zwaar ontroerd geweest ben toen ik voor het eerst gregoriaans hoorde zingen. Ik dacht toen echt dat engelen bestonden. Maar de kerk was vol en ik kon de zingende nonnen niet zien. En bovendien was ik zes en in Bretagne, dus dat scheelt. Ik heb een spirituele tante die op vakanties op een bergtop a-oem gaat zingzeggen en dan is ze aangenamer dan daarvoor, dus voor sommige mensen is spiritualiteit heel heilzaam.

Ikzelf zou er niet erg aangenamer van worden, maar het lijkt me erg goed voor bijvoorbeeld Marokkaanse belhamels. Die zien er vaak stoned, maar niet erg spiritueel uit. Dus dacht ik dat er binnenkort maar een opleiding voor Marokkaanse spirituele straathoekwerkers moet komen, een soort coole jongerenimams. Dat rappen heeft me nooit zo spiritueel geleken, maar misschien kan dat dan ook veranderen. En dan staan de moslims gelijk ook wat dichter bij de katholieke kerk, die wat meer pit kan gebruiken. Die paus Ratti ziet er niet zo swingend uit. Als de christenwereld en de moslimwereld gaan fuseren, is er veel minder ruzie op aarde. Dan gaan ze misschien wel van elkaar houden. En dan weet Achmed Abhoutaleb wat hij moet doen als hij in Rotterdam wegmoet: hij kan dan paus worden.

Rubriek(en): Doortje de Vries, MissiveTags: ,

Nog geen reactie, laat uw stem beneden horen!


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *
Name *
Email *
Website

Let wel!

Natuurlijk kunt u op dit artikel reageren. Helaas kijken wij eerst of uw reactie voldoet aan onze eigenzinnige maatstaven voor stijl en inhoud. Wij schuwen de kritiek niet, mits goed geformuleerd en onderbouwd. Ook sluiten wij een weerwoord niet uit.

Alvast bedankt.