Emoties

En nou heb ik een vriendin en die heeft last van de dingen die in haar hoofd zitten. Daar zitten allemaal gedachten in, in een hoofd en bij mij is dat dan regelmatig vol. Dan denk ik bijvoorbeeld waarom mensen mooie dingen willen maken, want ze zouden net zo goed lelijke dingen willen kunnen maken en dat doen ze dus niet.

En dan zit mijn hoofd wel een half uur vol, maar mijn vriendin heeft daar geen tijd voor, want die heeft emoties. En dan zegt ze dat die ook in haar buik zitten, maar volgens mijn vader kan dat niet, want die heeft emotiologie gestudeerd toen hij jong was zegt hij en dan zal hij het wel weten. Ik heb ook wel eens last van mijn buik, maar dan ben ik ongesteld en dat gaat gewoon over en dat is normaal. En als ze naar een jongen kijkt die ze leuk vindt, dan wordt ze helemaal rood en ze krijgt last van haar buik en ze zegt dat ze dan niks meer denkt en alleen maar voelt. En dat vind ik stom, want dat is toch helemaal niet nodig. Als ik een jongen leuk vind dan stap ik op hem af en dan vraag ik of hij na schooltijd met mij in het fietsenhok wil gaan bekken en hij mag ook een cola voor me kopen. En dan zegt hij meestal nee, maar soms ja, want jongens schijnen ook last te hebben van emoties zegt mijn vader, want die is vroeger ook jongen geweest en dat geloof ik graag. En ik bek toch veel meer dan mijn vriendin, want die staat dan als een zoutpilaar buikkrampen te hebben met die rooie kop van haar en die jongen kijkt ook heel waterig en dan doen ze niks. Zo heb je toch geen lol in je leven. Want als ze dan klaar is met die buik dan gaat ze nadenken over de zin van het leven en dat heeft geen zin want dat kan je toch niet weten. Want als je niet weet wat de zin is, dan kan je hem ook niet zoeken of er over nadenken. Je kan veel beter nadenken over of de wind gaat opraken, want je weet wel wat de wind is. En anders leggen ze het wel uit bij Aardrijkskunde. Er valt heel veel te weten en daarom zitten we op school en dat is helemaal niet vervelend als je maar geen last van emoties hebt, want dan zit je hoofd vol en dan kan er niks meer bij en je wordt er ook niet gelukkig van. En als ik een jongen leuk vind dan weet ik dat gewoon en als je daarover gaat nadenken of gaat zitten voelen dan heeft een ander hem al ingepikt en dat moeten we vermijden. En dan kan je altijd nog als hij lekker bekt nog even bij hem gaan voelen maar niet teveel en dan wordt hij opgewonden en dat is leuk want dan ben je de baas. En op een feestje mag hij dan wel eens bij mij voelen als hij zijn handen gewassen heeft, maar dan neem ik altijd wel een schoon slipje mee en dat doet mijn vriendin niet. Want als je hoofd vol zit met emoties kan je niet verstandig zijn en dan gaan ze met je sollen en dan blijf je bezig.

Rubriek(en): Doortje de Vries, MissiveTags: ,

Nog geen reactie, laat uw stem beneden horen!


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *
Name *
Email *
Website

Let wel!

Natuurlijk kunt u op dit artikel reageren. Helaas kijken wij eerst of uw reactie voldoet aan onze eigenzinnige maatstaven voor stijl en inhoud. Wij schuwen de kritiek niet, mits goed geformuleerd en onderbouwd. Ook sluiten wij een weerwoord niet uit.

Alvast bedankt.