Bril en Liefde

Het is voor een brildrager het verstandigst om monogaam te zijn. De narigheid die je kan overkomen als je in een vreemd bed wakker wordt en je je bril kwijt bent! Thuis heb je dat vertrouwde plekje, waar je hem letterlijk blindelings kunt vinden. Maar de paniek die uitbreekt als je je hand uitslaat en op een lege plek grijpt, is onbeschrijflijk. Je weet toch al niet waar de wc is, omdat je de avond ervoor weer eens toeter was geworden. Je mag sowieso al blij zijn als je weet wie er naast je ligt. Maar probeer maar eens een wc te vinden in een vreemd donker huis zonder bril. Dan maar de gootsteen in de keuken, want keukens zijn makkelijker te ontdekken. Het is veel minder onfris dan men denkt, want pis is over het algemeen steriel, maar uw nieuwe bedgenoot weet dat natuurlijk niet. Na teruggestrompeld te zijn naar het bed, begin je voorzichtig rond te tasten naar de broodnodige kijkprothese, maar die is natuurlijk nergens te vinden. De volgende ochtend blijkt dat je bedgenoot er al die tijd op heeft gelegen. En als de bril niet van titanium is, is hij zodanig naar god, dat je je oren en je neus moet laten verplaatsen om er nog door te kunnen kijken. Bovendien is de stemming bij het ontbijt minder romantisch dan gewenst was. Het was natuurlijk allemaal gebeurd in de hitte van de strijd, maar toch is er gelijk al iets stuk gegaan. Sommige mensen zijn erg gevoelig voor symboliek.

We gaan even terug naar de avond ervoor. De inleidende schermutselingen zijn gedaan en je besluit te gaan zoenen. Eén bril per zoenend stel is te doen, maar twee brillen geeft duidelijk problemen. Bij onervarenen is het niet ondenkbaar dat een punt van de ene bril door het glas van de ander gaat en dan moeten de hormonen wel heel erg door de aderen gieren om er nog een erotisch festijn van te kunnen maken.

Er is één groot voordeel in het sensuele veld voor de brildrager: de bril kan afgezet worden. Uit de film kennen we dat: de harde secretaresse doet haar bril af (en doet heur haar los) en we weten dat we nu in de episode van Wilwilwel zijn aanbeland. Bij mannen: stijve professor doet bril af (en maakt zijn das los) en we zitten gelijk in Bulgarije.Contactlenzen zijn geen optie, want die kunnen achter de oogbal schuiven of uit het oog vallen precies bij de ingang van een druk warenhuis. Dus brillenjoden, vierogen en andere kijkgestoorden, blijf gezellig bij uw partner. De volgende keer behandelen we kauwprotheses en stoma’s.

Rubriek(en): Algemene kennis, MissiveTags:

Nog geen reactie, laat uw stem beneden horen!


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *
Name *
Email *
Website

Let wel!

Natuurlijk kunt u op dit artikel reageren. Helaas kijken wij eerst of uw reactie voldoet aan onze eigenzinnige maatstaven voor stijl en inhoud. Wij schuwen de kritiek niet, mits goed geformuleerd en onderbouwd. Ook sluiten wij een weerwoord niet uit.

Alvast bedankt.