Kerstverhaal

De oude, maar krachtig uitziende dame zuchtte diep. Het was aan de vooravond van Kerstmis. Ze keek naar haar vrouw die bij het haardvuur een trui zat te breien volgens een ingewikkeld Bill Cosbypatroon. Een lieve meid. Het was warm in de kamer, maar toch had ze het koud. Haar zoon zou haar straks bezoeken en hij zou zijn nieuwe vriend meenemen. Hoeveel van zijn nieuwe vrienden had ze al zien langskomen: een Belgische junk, een Poolse crimineel, een Spaanse hotelhouder, een Amsterdamse jurist. Het bleek allemaal tuig van de richel te zijn. Onbetrouwbare sujetten! Ze zuchtte nog eens. Wat zou hij nu weer meenemen? Er werd gebeld. Ze liep naar de deur en deed open. Daar stond haar zoon met een prachtige zwarte man. Ze zagen er beiden erg gelukkig uit. Het werd direct gezellig. De zwarte man bleek trompettist te zijn bij het Philharmonisch, maar in zijn vrije tijd speelde hij ook Paramaribop. Een heerlijke vent! Eindelijk een goede partij voor haar zoon. En hij sprak gewoon beschaafd Nederlands.

Maar toen vertelde haar zoon over zijn nieuwe betrekking bij een assessmentbureau. Hij was loopbaanversneller geworden. Haar hart brak. Daarvoor had ze hem niet opgevoed. Ze moest nu sterk zijn. Met tranen in de ogen zette ze het paar de deur uit. Het werd een koude Kerst.

Rubriek(en): Fictie, VerhalenTags:

Nog geen reactie, laat uw stem beneden horen!


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *
Name *
Email *
Website

Let wel!

Natuurlijk kunt u op dit artikel reageren. Helaas kijken wij eerst of uw reactie voldoet aan onze eigenzinnige maatstaven voor stijl en inhoud. Wij schuwen de kritiek niet, mits goed geformuleerd en onderbouwd. Ook sluiten wij een weerwoord niet uit.

Alvast bedankt.