Stiekem

Ik ben in de omstandigheid geweest dat ik altijd veel mocht van mijn ouders, met name van mijn vader. Hij mocht vroeger niet zoveel en daarom gunde hij het mij. De vrijheid dus. Ik hoefde nooit stiekem te doen. Tegenwoordig zit de wereld heel stiekem in elkaar. Er zijn bijvoorbeeld maar heel weinig mensen die onder hun eigen naam op het Internet zitten. Plurk 84, Harrie Knotsebots, Gebrokenhartje1332, Spuitgast11b, Donald Tamp en dat soort dingen. En dan houd ik me nog in.

Maar dat is dus allemaal nare stiekemerigheid. Mijn ader gaf me vroeger de tip als iemand me uitschold dan te zeggen: ik weet wie het zegt. Volgens mijn vader was dat dodelijk voor de uitschelder, maar dat viel helaas nogal tegen, omdat de betrokkene te dom was om me normaal van repliek te dienen en die snapte de fijnzinnige humor dus niet. En nu door al die stiekemerds op het web gaat dat al helemaal niet meer op.

Volgens mijn vader was stiekem vroeger wel leuk. Hij kan met smaak vertellen over zijn eerste stiekeme meisjesplekje. Vroeger waren er nog geen panty’s en met jarretelles werden de kousen opgehouden. Tussen de jarretelbandjes zat een stukje bloot been. Als je als jongen daar je hand mocht leggen, zat je al heel ver in de erotische hemel. Van de wat meer vochtiger plekjes kon hij alleen maar dromen. En met succes heeft hij later zijn dromen nagejaagd. Een spannend leven.

En dat heb ik dus allemaal gemist. Ik vertelde mij vriendjes precies hoe ik het wilde hebben en dat gewoon op mijn eigen kamer. Mijn ouders waagden het niet om binnen te komen.

Dus als ik eens een dochter krijg, ga ik ze zogenaamd streng opvoeden. Je moet je kinderen geven wat je zelf gemist hebt.

Rubriek(en): Doortje de VriesTags: ,