De Amicaal

Vriendelijke kindvrienden, De amicaal (Cultor persistans) wil niets liever dan met iedereen bevriend zijn. Zijn moeder was ook zo. Daarom weet hij niet wie zijn vader is. Ook zijn grootvader heeft hij nooit gekend.

Lees meer

De Kunstgier

Beste kinds, De kunstgier (Vultur artificiosus) lijdt aan ziekelijke imitatiezucht. Hij woont in een spiegeltent en heeft een koortslip, net zoals zijn oom Dirk. Hij studeert voor kunstpaus, maar daar is hij veel te dom voor. Overdag is hij plaatsvervangend assistent-galeriehouder. Hij is verliefd op een kunstminnaar, maar die ziet...

Lees meer

De Evenwicht

Beste kinds, De Evenwicht (Aequilibrium aequilibrium) heeft een afkeer van uitersten. Hij is corrector bij het Centraal Bureau voor de Statistiek, waar hij de onderzoeken aanpast aan de gewenste resultaten.

Lees meer

De Leesvogel

Beste kinds, De leesvogel (Avis lectitans) is geboren in een nest van oude kranten en daar zal het wel aan liggen. Als hij niet praat of slaapt, hij leest. Zelfs op de wc en tijdens het eten, hij leest. Hij heeft dus geen tijd om te werken en daarom krijgt...

Lees meer

De Oude Zak

Beste kinds, De Oude Zak (Saccus priscus) moet veel dragen. Eigenlijk is het hem allemaal te veel. Hij moet de lol met een lantaarntje zoeken en dat valt niet altijd mee.

Lees meer

De Bestekvogel

Beste kinds, De Bestekvogel (Avis utensilis) is ingehuurd door het Wina Born Genootschap om wetenschappelijk onderzoek te doen naar ons eetgedrag. Hij kwam tot de conclusie dat rechtse mensen meer vlees eten dan linkse, D66'ers vaak flexitariër zijn, SGP'ers veel bloemkool eten, VVD'ers het meeste geld uitgeven aan restaurants en...

Lees meer

Herdenkingsaap

Lieve Kinds, De herdenkingsaap (Simia memorabilis) leeft het liefst in het verleden. Hij denkt graag aan de tijden toen hij nog in de bossen van Borneo tegen de peloppers vocht.

Lees meer

De Rookmachine

Beste Kinds, De Rookmachine (Machina fumata) is een slimme kwant. Hij heeft dan ook rechten gestudeerd in Leiden. Hij liep eerst warm als portefeuillehouder Recht en Orde in de deelgemeente Noord en na bewezen partijdiensten hopla de Tweede Kamer in.

Lees meer