Rechtvaardigheid

Iemand heeft eens beweerd dat gezond verstand het meest voorkomende artikel ter wereld is, want iedereen meent er voldoende van te hebben. Er zullen ook niet veel mensen zijn die zeggen dat ze geen gevoel voor humor hebben. En zouden er mensen zijn die zeggen dat ze niet aan rechtvaardigheid doen? Wellicht een doorgewinterde sociopaat met zelfinzicht.

Lees meer

De Amicaal

Vriendelijke kindvrienden, De amicaal (Cultor persistans) wil niets liever dan met iedereen bevriend zijn. Zijn moeder was ook zo. Daarom weet hij niet wie zijn vader is. Ook zijn grootvader heeft hij nooit gekend.

Lees meer

Oranjebitter

Volgens het NRC kost de firma Oranje mij ongeveer zesenhalve euro per jaar. Dat is tot daaraan toe, dat zijn twee borrels op een terrasje, maar u betaalt dat ook en alle Nederlanders doen dat. Bij elkaar wordt dat zo’n honderdtien miljoen euro. Maar daar zitten dan wel de kosten...

Lees meer

De Kunstgier

Beste kinds, De kunstgier (Vultur artificiosus) lijdt aan ziekelijke imitatiezucht. Hij woont in een spiegeltent en heeft een koortslip, net zoals zijn oom Dirk. Hij studeert voor kunstpaus, maar daar is hij veel te dom voor. Overdag is hij plaatsvervangend assistent-galeriehouder. Hij is verliefd op een kunstminnaar, maar die ziet...

Lees meer

De Evenwicht

Beste kinds, De Evenwicht (Aequilibrium aequilibrium) heeft een afkeer van uitersten. Hij is corrector bij het Centraal Bureau voor de Statistiek, waar hij de onderzoeken aanpast aan de gewenste resultaten.

Lees meer

Zieke strijd

Ik heb diabetes. Daar heb ik weinig tot geen last van. Maar ik had een vriend die er aan dood gegaan is. Ik denk er dus niet luchthartig over. Toch zal ik nooit iets in de diabetescollectebus stoppen, noch iets aan het Diabetesfonds overmaken. Hetzelfde geldt voor fondsen die middelen werven voor allerlei andere ziektes.

Lees meer

De Leesvogel

Beste kinds, De leesvogel (Avis lectitans) is geboren in een nest van oude kranten en daar zal het wel aan liggen. Als hij niet praat of slaapt, hij leest. Zelfs op de wc en tijdens het eten, hij leest. Hij heeft dus geen tijd om te werken en daarom krijgt...

Lees meer

De Oude Zak

Beste kinds, De Oude Zak (Saccus priscus) moet veel dragen. Eigenlijk is het hem allemaal te veel. Hij moet de lol met een lantaarntje zoeken en dat valt niet altijd mee.

Lees meer